Kam chce směřovat Občanská demokratická strana

Věříme v Českou republiku. To bylo hlavní motto 26. kongresu Občanské demokratické strany, kterého jsem se účastnil jako delegát. Byl to již můj třetí kongres a tentokrát se na něm již všichni zabývali spíše budoucností a tím jakou politiku chce ODS prosazovat.

Tématem kongresu byly 4 základní teze:

1. ODS chce prosazovat snižování daní

2. ODS chce bránit živnostníky a podnikatele

Co chtějí malí a střední podnikatelé od státu? Skoro nic. Co dostávají malí a střední podnikatelé od státu? Také skoro nic. Nechme je tedy v klidu pracovat, zaměstnávat lidi a nezahlcujme je zbytečnými povinnostmi ve formě mnoha hlášení, zaváděním registračních pokladen, a dalších administrativních nesmyslů. Proč nejsou tyto registrační pokladny např. v Německu, Rakousku či Švýcarsku? To jsou přece země, kterým se chceme přiblížit. Ne zemím na Balkáně.

3. ODS prosazuje zvýhodnění těch kdo poctivě pracují před těmi kdo zneužívají sociální dávky

Pomoc jen skutečně potřebným. ODS je proti plošnému rozdávání dávek. Důsledná kontrola dodržování podmínek jako např. zda příjemce posílá děti do školy je nutností. Nesmí být výhodnější nic nedělat a brát sociální dávky než normálně pracovat. Tak je to bohužel nyní.

4. ODS chce podporovat hrdost na českou zemi. Česko je sebevědomá země s vlastním názorem

Věříme v Českou republiku. Věříme ve schopnosti našich lidí. V Čechách se nyní žije nejlépe jak si kdo může pamatovat. Nenechme si tedy vnutit názor některých oligarchických médií, že Čechy jsou spálená a rozkradená země. Máme zde mnoho schopných lidí. Nepotřebujeme zde diktátory oligarchy a vůdce, kteří nás budou několikrát denně kontrolovat a říkat nám přesně co máme či nemáme dělat. Jsme svobodní lidé.

Co se týká zahraniční politiky, ODS prosazuje Česko jako samostatnou sebevědomou zemi v rámci Evropské Unie, s důrazem na členství v NATO. ODS prosazuje politiku která dává přednost orientaci na nedokonalý západ před nejistou orientací na nečitelné Rusko, které propaguje např. prezident Zeman.


 

Na závěr bych rád řekl, že můj dojem z kongresu byl určitě optimistický. Občanská demokratická strana se v probíraných tezích vrací zpět k pravicové politice, má průhledné a transparentní hospodaření a ve velké míře se již vypořádala s  problematickými lidmi, z nichž někteří odešli sami a některé vyloučila. I nové logo, které bylo na kongresu představeno, naznačuje, že je zde tradiční politická pravicová strana s novým nábojem a novou energií. Všichni členové ODS musí nyní poctivě pracovat v místech kde žijí a připravovat se na krajské volby v příštím roce, které ukáží zda se nám již podařilo získat zpět pošramocenou důvěru našich voličů.

Michael Pánek,

předseda Oblasti ODS Praha západ

Publikováno: 5.6.2015